Елоиз Льороа (Сара Жиродо от Шестото дете), хубава млада жена, се

...
Елоиз Льороа (Сара Жиродо от Шестото дете), хубава млада жена, се
Коментари Харесай

Бял лист или да започнеш отначало

Елоиз Льороа (Сара Жиродо от " Шестото дете " ), хубава млада жена, се разсънва на скамейка в парка денем, без да помни нищо за предишното си!

Така стартира " Бял лист " на Мюриел Магелан - превъзходен, занимателен и много назидателен нов френски филм по HBO Max.

Елоиз няма даже мобилен телефон в чантата си, само че благодарение на персоналната си карта намира къде живее и до такава степен. Какво работи, кои са приятелите, сама ли е или е в интимна връзка с някого? Лека-полека, комично, с недоразумения и конфузии, тя схваща, че е продавачка в скъпа и влиятелна книжарница, само че е била горделива, неприятна, егоцентрична и надута. Въртяла е неангажираща обич с надменния си  началник Фред (Грегоар Людвиг) и е пренебрегвала и унижавала най-милата си и добродушна колежка, младата самотна майка Соня (Сара Суко). 

С помощта на Соня и неуместния и екстравагантен компютърен експерт Моби Дик (Пиер Деладоншан) Елоиз построява живота си отначало, само че я водят към този момент нейната добрина, благотворителност и разсъдителност, а не комплексите и устрема да се хареса и издигне непременно. Преоткрива прелестната си и любяща, а търсенето на от дълго време изоставилия я татко престава да е нейна идея-фикс. Фред  не е " мечтаният принц ", а следващата конформистка заблуда. Любовта и щастието са другаде, на клоните на едно дърво през лятото. " Всеки човек най-малко един път в живота си би трябвало да губи паметта си ", споделя Елоиз от персонален опит. За да се стресне, да се окопити, да престане с компромисите, да се отърси от страховете си и да стартира изначало с чисто сърце, открита душа и светли фантазии. 

Автор: Бистра Андреева

 
" Шестото дете " - мощната страст е обезпечена
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР